FORMANT PERSONES AL CENTRE D'ESPLAI ENDINSA'T

2015-01-25 21:35

En els darrers dos cursos, el Centre d'Esplai Endinsa't, en col·laboració amb el Centre d'Estudis de la Fundació Catalana de l'Esplai, ha organitzat un curs de formació ofert, principalment, al seu equip de voluntaris de l'esplai per a la seva formació personal. En aquest cas, el curs d'Intervenció socioeducativa amb infants amb necessitats educatives especials s'ha obert a la participació de tots aquells monitors que ho desitgessin i formessin part de la borsa de monitoratge de l'entitat.

El curs ha permès treballar, reflexionar, aprendre i compartir experiències pràctiques relacionades amb infants amb necessitats educatives especials. S'ha convertit en un recurs formatiu per a conèixer la realitat de la societat envers la diversitat, els prejudicis i estereotips. A més s'ha tractat temes sobre el retard mental, l'autisme i els trastorns profunds del desenvolupament. I sobretot, la figura de l'educador, les seves funcions i pautes d'actuació, i la relació amb les famílies que tenen un fill d'aquestes característiques. 

Des del Centre d'Esplai Endinsa't i el grup que ha format part de la formació, s'ha valorat molt satisfactòriament aquestes propostes formatives a nivell de l'equip voluntariat, i també, que es permetés l'accés a altres persones de l'àmbit del lleure.

Dins de la línia de treball dels propers cursos de l'entitat, ja està previst organitzar un curs per any i que aquest, pugui obrir-se a la participació d'altres professionals del lleure. La següent proposta per aquest 2015 serà l'organització d'un Curs de Directors d'activitats de lleure infantil i juvenil semipresencial amb l'objectiu de formar a l'equip del centre d'esplai que ja disposa de la titulació de monitors en el lleure i que vol ampliar els coneixement amb la direcció d'activitats. Aquesta nova proposta s'està treballant a nivell municipal amb l'Ajuntament de Vilanova del Camí, per tal d'arribar a acords i subvencionar part de la inscripció dels participants.